Site Overlay

Najrazličnejši dodatki za še lepši videz avtomobila

Če vam je lep izgled vašega avtomobila izjemno pomemben, potem ste zagotovo poskrbeli za najrazličnejše dodatke. Zaščita platišč v vašem primeru ni bila izbrana zgolj s funkcionalnega vidika, temveč tudi z estetskega. Sodobno zasnovani okrasni pokrovi za zaščito platišč so k sreči ne samo izjemno učinkoviti, temveč tudi nadvse privlačnega izgleda.

Lep videz v notranjosti avta

Zunanji videz avtomobila je torej za marsikaterega uporabnika vozil nadvse pomemben. Prav tako mu ni vseeno, kako je avtomobil videti v notranjosti. Za še lepši videz in za večji red lahko poskrbijo avto preproge oziroma tepihi.

Tekstilni tepihi
Tekstilni tepihi polepšajo notranjost avtomobila

Na voljo so avto tepihi iz najrazličnejših materialov, daleč največje prednosti pa vam seveda lahko ponudijo preproge za avto, ki so narejene iz gume. Te vas namreč ne bodo razočarale niti pozimi, ko v vozilo prinesemo še več mokrote in umazanije.

Notranjost prtljažnega dela avta

Seveda je treba primerno poskrbeti tudi za prtljažni del avta. V njem pogosto prevažamo najrazličnejše predmete, ki za seboj puščajo nezaželeno umazanijo. Da bi se temu izognili in na takšen način poskrbeli za urejen prtljažni del, lahko vanj namestimo posebna korita iz gume.

Korito prtljažnika
Korito prtljažnika omogoča hitro in preprosto čiščenje prtljažnega prostora

Prtljažno korito za gume je zasnovano tako, da se po prtljažniku ne more razliti prav nobena tekočina in da prostor ves čas lahko ostaja čist in lepega izgleda. Čiščenje takšnega avtomobilskega pripomočka je izjemno hitro in preprosto. Priporoča pa se predvsem za vse obrtnike pa tudi za lastnike hišnih ljubljenčkov, ki se najpogosteje prevažajo ravno v tem delu avta.

Najosnovnejša zaščita avtomobila

Ko se boste odločili kar se da dobro zaščiti in polepšati svoj avto, je najbolje torej pričeti kar pri kolesih vozila. Ta del avta je namreč ena od prvih zadev, ki jih ljudje opazimo tako na povsem novem kot tudi starem avtu. Če so kolesa poškodovana, v očeh vsakogar vozilo hitro izgubi vrednost.

Najpogosteje so avtomobilska kolesa izdelana iz jekla ali aluminija, pogosto so pobarvana. To jim daje še privlačnejši videz. Seveda barva na kolesih lahko zaradi peska, prahu in kamenčkov hitro načne. Kolesa posledično izgubljajo na sijaju, prav tako na izgledu. Pred nezaželenimi vplivi kolesa lahko odlično zaščitite s pomočjo pokrovov platišč.

Primerna zaščita platišč, kot jo ponujajo kakovostni pokrovi, lahko zavaruje celotni notranji mehanizem koles, in to z zavorami vred. Na takšen način lahko učinkovito preprečite, da bi denimo zavorni disk utrpel poškodbe zaradi umazanije. Hkrati pa so dobro zaščiteni še zunanji deli avtomobilskega kolesa.

Vrste platišč za avto

Platišča za zaščito avtomobilskih koles so lahko izdelana iz različnih vrst materiala. Najpogosteje so takšna zaščita sredstva za avto narejena iz plastike, aluminija ali pa iz različnih zlitin. Najbolj priljubljeni pokrovi za platišča so izdelani iz ABS zlitine. Ta je v osnovi zelo visoko kakovostna plastika, ki je dobro odporna na visoke pa tudi na nizke temperature.

Največje prednosti zaščitnih pokrov za avtomobile so, da jih lahko uporabite na prav vsakem avtu, so odporni na prah, na manjše udarce in da se lahko preprosto namestijo na primerna mesta.

Kakovostno avtomobilsko pokrivalo proti toči

Ko je govora o zaščiti avtomobila, nikakor ne moremo niti mimo izjemno dobrodošlih pokrival oziroma cerad za točo. Takšen zaščitni avto dodatek je za vas še toliko pomembnejši, če avtomobila nimate parkiranega v garaži oziroma pod streho.

Na voljo so najrazličnejša avto pokrivala. Nekatera med njimi so moderno zasnovana in vsebujejo številne dodatke, ki pripomorejo k hitrejšemu nameščanju na avto in k učinkovitejši uporabi.

Globinsko čiščenje notranjosti avtomobila

Vrnimo se ponovno nazaj v notranjost vozila. Vsi omenjeni dodatki, ki še dodatno ščitijo vozilo pred umazanijo in neprivlačnim izgledom, pa vam v resnici ne bi toliko koristili, če ne bi redno skrbeli za dovolj temeljito čiščenje.

Da lahko dodatki za avto pridejo še toliko bolj do izraza, je torej potrebno skrbeti za njihovo čiščenje in vzdrževanje. Na vsake toliko časa bi moral prav vsak lastnik oziroma uporabnik vozila poskrbeti tudi za globinsko čiščenje notranjosti.

Globinsko čiščenje sedežev, preprog in drugih delov notranjosti avta

Na globinsko čiščenje sedežev, avto preprog in notranjosti avta na sploh sodi med kemične vrste čiščenja. Gre za posebno vrsto postopka, s katerim na izjemno hiter in učinkovit način poskrbite za odstranjevanje bakterij, celotne umazanije ter vonjav v notranjosti vozila. S takšnim načinom čiščenja omogočite bistveno boljše počutje v avtu, prav tako tudi bolj trajno kakovost notranjih materialov.

Preden se lotite globinskega čiščenja avta, morate temeljito poskrbeti za notranjost vozila. Najbolje, da jo natančno posesate kar z zmogljivim industrijskim sesalcem. Obenem pobrišite steklene površine in armaturno ploščo. Če boste avto redno in dovolj strokovno čistili, mu boste tudi na takšen način podaljšali njegovo življenjsko dobo, obenem pa boste ohranjali tudi njegov privlačen videz.