Site Overlay

Pomen kakovostne motoristične obutve

Specializirane prodajalne z motoristično opremo vam ponujajo zelo bogato paleto najrazličnejših vrst obutve. Na voljo so na primer motoristični škornji, ki se delijo na različne podkategorije. Izbirate lahko med športno obutvijo, motocross obutvijo, touring obutvijo in obutvijo za motoriste, ki vozijo čoper motorje.

Na dirkalnih stezah športniki uporabljajo posevna tekmovalna motorna kolesa, posledično potrebujejo tudi posebno tekmovalno obutev. Visoko trpežnost, zaščito in veliko mero udobja med drugim ponujajo racing motoristični škornji.

Motoristična oprema
Poleg motoristične obutve, jakne je zelo pomembna tudi motoristične čelade

V primerjavi z drugo moto obutvijo je so tekmovalni moto čevlji nekoliko dražji, a se njihova izbira na dolgi rok zagotovo zelo izplača. Takšna motoristična obutev je namreč izdelana iz prav posebnih kakovostnih materialov, ki uporabnikom nudijo dodatno oporo in zaščito. Tekmovalna obutev za motoriste je zasnovana tako, da je neokretna in bistveno bolj toga. Seveda pa ni najboljša izbira za vožnjo po mestih ali za daljša potovanja.

Značilnosti offroad motokros obutve

Motoristična obutev je torej lahko najrazličnejših vrst. Med drugim je zelo priljubljena tudi tako imenovana offroad moto obutev, ki je dobra izbira za vse tiste motoriste, ki svoja motokros motorna kolesa vozijo izven urejenih cest in stez.

Kako si ne zlomite noge: Vodnik za motoristične škornje za začetnike

Če želijo motoristi pri zahtevnejši vožnji še bolje zaščititi svoje noge, morajo torej izbrati čim bolj trpežno pa tudi čim bolj čvrsto obutev, ki vključuje veliko dodatnih trdih blazin, tako na notranji kot na zunanji strani čevlja.

Urbana motoristična obutev

Če pa se s svojim jeklenim konjičkom večino časa prevažate po mestnih ulicah ali pa se najpogosteje odpravite zgolj na krajše poti oziroma potovanje, je primerna izbira urbana motoristična obutev. Ta je večinoma izdelana iz usnja, pri čemer pa njihov zunanji izgled še najbolj spominja na delovne čevlje, ki so v gležnjih nekoliko dvignjeni.