Site Overlay

Nasveti za najem avtomobila

Najem avtomobila nam omogoča veliko mero fleksibilnosti, ko se odpravljamo na pot. Lahko so to počitnice, službeni klic ali pa moramo pač nekam hitro priti. Če imamo svoj avto, se lahko hitro odpeljemo skoraj kamorkoli. Seveda moramo pri izbiri vozila biti previdni, saj mora zadostovati našim potrebam. Poleg tega pa je potrebno upoštevati tudi zavarovanje in druge malenkosti. V tem vodiču si poglejmo skupaj na kaj vse moramo paziti, ko se odpravljamo na pot z najetim avtom.

Izbira primernega vozila

Preden se podamo na pot, je potrebno razmisliti, kakšno vozilo potrebujemo. Potrebe po velikost se lahko zelo spremenijo, če potujemo z otroci ali pa rabimo dodaten prostor v prtljažniku za naše stvari. V tem primeru je idealna rešitev večja limuzina ali SUV – oba imata več prostora kot običajni avtomobili.

Najem avtomobila pomeni, da moramo poleg velikosti tudi upoštevati porabo goriva. Ob daljših vožnjah je lahko to zelo pomemben dejavnik. Manjši avtomobili porabijo manj bencina in so bolj primerni za voznike, ki razmišljajo bolj ekonomično.

Izbira ponudnika

Izbira ponudnika je verjetno najbolj pomembna, saj se lahko pri njih zelo razlikujejo cene za najem avtomobila. Lokalna podjetja so velikokrat cenejša kot večja, vendar ni nujno, da imajo enako kvaliteto usluge in izbiro vozil. Načeloma je najbolje, da preverimo ponudbo in pogoje pod katerimi bomo sklenili pogodbo.

Vedno povprašajmo po plačilnih sredstvih in, če lahko koristimo popust. Velikokrat, če postanemo redne stranke, lahko uživamo v številnih ugodnostih, kot je cenejše zavarovanje in najem avtomobila.

Podrobnosti in pogoji izposoje

Če osebno ali preko spleta najamemo vozilo, je vedno dobro povprašati o stvareh, ki nam mogoče niso takoj razumljive. Te so:

  • Podrobnosti o zavarovanju
  • Zamudne obresti
  • Ali moramo plačati več, če vozilo uporablja več voznikov?
  • Kaj se zgodi, če zamudimo dan naročila?
  • Ali lahko avtomobil peljemo preko meje?

Preberite si še naslednji članek: Navigacijske naprave za avtomobile in motorje

Cestne GPS enote oziroma navigacijski sistemi so postali cenovno zelo dostopni, ponudba različnih modelov pa izjemno pestra in široka, tako da se za vsak žep in okus najde kakšna možnost.

Najem avtomobila nam lahko resno olajša vsa potovanja v državi in izven. Je najboljši način vožnje, če potrebujemo vozilo za krajši čas, saj lahko uživamo v vseh prednostih, kot če bi imeli svoj avto. Obenem pa ga lahko vrnemo, ko ga več ne potrebujemo. Uživajte v vožnji!

Tekstilni avto tepihi so odličen dodatek k vsakemu avtu, saj mu dodajo malo prestiža. Več o tekstilnih tepihih pa si lahko preberete v članku.