Site Overlay

Povečajmo kapaciteto prtljažnega prostora v avtomobilu

Vsakemu vozniku velikega in majhnega vozila se je že kdaj zgodilo, da mu je zmanjkalo prostora za prtljago. Tudi večji avtomobili se hitro zapolnijo z osebnimi stvarmi in potrebščinami. To pa je še posebej res, če s seboj na izlet peljemo otroke. Eden izmed najboljših načinov, da povečamo praktičnost našega avtomobila je, da ga opremimo s strešnimi kovčki za avto. Tako bomo prostor na strehi izkoristili za prenašanje raznovrstnih predmetov, kot so oblačila, športna oprema ipd.

Dodaten prostor v vozilu je vedno dobrodošel

Če vozimo manjši avtomobil, moramo vedno ekonomično razpolagati s prtljažnim prostorom. Včasih pa tudi to ni dovolj, saj se notranjost avtomobila hitro napolni. Na srečo lahko povečamo kapaciteto prostora za prtljago, če uporabimo avtomobilski strešni kovček.

Moderni strešni kovčki za avto
Strešni kovčki so narejeni tako, da ohranjajo aerodinamičnost

Tega namestimo na streho in deluje kot dodatna shramba za raznovrstne predmete ter druge stvari. Tako pa tudi razbremenimo samo kabino avtomobila, saj je ni potrebno natlačiti z raznovrstnimi stvarmi, ker nam primanjkuje prostora v prtljažniku.

Varovanje prtljage pred vremenskimi vplivi

Moderni strešni kovčki za avto so narejeni iz vzdržljivih materialov, kot so aluminij, močna plastika ali steklena vlakna. Te materiali zagotavljajo, da lahko varujejo vsebino strešnih kovčkov, neglede na neusmiljenost zunanjega okolja.

Video: Tipski tovorni strešni nosilci Nordrive

Tako ne bo nikoli možno, da bi nam sneg, dež ali močan veter poškodovali prtljago. To pa je lastnost, ki pride izredno prav na daljših potovanjih, saj se vreme lahko nepredvidljivo spremeni iz trenutka v trenutek.

Večja varnost za naše dragocene stvari

Če imamo avtomobil napolnjen z osebnimi predmeti, kot so čevlji, jakne, obleke, jedilni pribor, računalniška tehnologija ipd., to naredi naše vozilo zelo privlačno tarčo za nepridiprave. Še posebej so nepridipravom privlačne torbe in kovčki, saj lahko v sebi skrivajo mnogo različnih dragocenosti. Tako se hitro zgodi, da nekdo vlomi v naš avtomobil. Pri tem pa tudi povzroči veliko škode. Če uporabljamo avtomobilski strešni kovček, pa nihče ne bo vedel, če je ta prazen ali poln. Poleg tega pa je opremljen s ključavnico, tako da ni možno, da bi ga nekdo odprl in kaj ukradel.

Ohranjanje aerodinamičnosti vozila

Aerodinamika je zelo pomemben dejavnik, kar se tiče porabe goriva pri vsakem vozilu. Če na vozilo namestimo kovček na streho, bomo tako spremenilo geometrijo samega vozila. Moderni strešni kovčki so narejeni tako, da ohranjajo aerodinamičnost oziroma zračno pretočnost našega avtomobila. Tako se poraba goriva ne bo spremenila. Obenem pa vozilo ne bo proizvajalo piskajočih zvokov pri visokih hitrostih.Odlično opremo za avtomobile vseh vrst lahko zasledimo na naslovu www.withcar.hr. Na strani lahko izbiramo med pokrivali, zračnimi odbojniki, koriti za prtljažnik in mnogimi drugimi dodatki za avtomobile vseh velikosti in vrst.