Site Overlay

Končno strešni kovčki za shranjevanje celotne prtljage

Na žalost strešni kovčki niso najcenejša dodatna oprema avtomobila, vendar se njihov nakup kmalu izplača. V primeru, da redno kampirate, smučate ali potujete, so obvezna oprema vašega vozila. To je posebej pomembno še v primeru, da potujete z majhnimi otroci. Slednji imajo veliko prtljage, saj s sabo vzamete voziček, avtosedež, oblačila, igrače, dodatke in podobno. Na daljših relacijah je udobje toliko bolj pomembno. V strešne kovčke pospravite vse velike, robustne, trde in neudobne predmete, ki jih med potjo ne potrebujete. Vsi potniki so posledično bolj sproščeni, saj imajo dovolj prostora za udobno sedenje.

Zakaj potrebujemo dodatni prostor za shranjevanje?

Poleg same praktičnosti, strešni kovčki nudijo udobje za vse potnike. Omogočajo več prostora za udobno sedenje, brez držanja prtljage v naročju. Povprečno vanje spravimo med 300 do 600 litrov prtljage. Med vožnjo tudi zagotavljajo boljšo vidljivost skozi zadnje steklo. Naše vidno polje namreč ni ovirano s kupom prtljage v prtljažniku in na zadnjih sedežih.

Vse stvari so tako varno shranjene na strehi avtomobila tudi v primeru prometne nesreče. Sami strešni kovčki se enostavno namestijo na streho, bodisi na fiksne, bodisi na snemljive nosilce.

Kako izbrati najprimernejše?

Najprej morate izbrati pravo dimenzijo in obliko. Bolj,kot so strešni kovčki aerodinamični, manj goriva boste porabili med vožnjo. Obenem bo manjši zračni upor proizvajal manj hrupa in manj tresljajev. Slednje je moteče predvsem za majhne otroke in starejše. Pri nakupu se morate zavedati, da dražji kovčki niso nujno tudi najboljši za vaše vozilo in vaš stil vožnje. Novi se povprečno gibajo med 400 do 1500 EUR. Cena je odvisna od same znamke in velikosti. Priporočljivo je, da si na spletu dobro preberete komentarje in ocene izdelkov. Tako boste kupili dober izdelek tudi po precej znižani ceni.

Pet glavnih karakteristik

Pri nakupu upoštevajte kompatibilnost, velikost, odpiranje, razporeditev teže in največja dovoljena masa prtljage. Novi strešni kovčki se morajo popolnoma prilegati strešnim nosilcem. Velikost in oblika sta pomembna zaradi vsebine vaše prtljage. Priporočljivo je, da imajo strešni kovčki obojestransko možnost odpiranja.

https://www.youtube.com/watch?v=13GxarX4NR0

Oglejte si tudi, kakšna je največja dovoljena masa prtljage ter kako se lahko težo enakomerno razporedi po celotnem kovčku.

Cerada za avto lahko se lahko uporabi kot zaščito proti živalmi, zaščito proti cetru, ohranja avto hladen, … Več v našem najnovejšem članku.