Site Overlay

Najboljša zaščita pred umazanijo za naš avtomobil

Naš avtomobil je brez dvoma izredno dragoceno prevozno sredstvo, ki nam pomaga pri vsakodnevnih opravkih in mnogih drugih opravilih. Pri tem pa bomo vanj prinesli s čevlji največ umazanije. Najboljšo zaščito nam nudijo avto preproge, ki jih lahko kupimo za skoraj vsak model in vrsto avtomobila. V naš avtomobil jih lahko brez težav vgradimo. Na voljo pa imamo tipske in univerzalne izvedbe preprog, ki se med seboj razlikujejo po namembnosti, ceni in dimenzijah. Obenem pa se bomo morali odločiti med gumijastimi ali tekstilnimi izvedbami, izmed katerih ima vsaka svoje prednosti.

Preprečimo nabiranje umazanije na tleh našega avtomobila

Tla našega avtomobila so neprestano izpostavljena številni umazaniji. Sčasoma bomo na tovarniško avto preprogo nanesli kamenčke, vlago, pesek in drugo nesnago. Vsi omenjeni elementi pa bodo sčasoma povzročili madeže, ki se lahko zažrejo v samo preprogo v našem avtomobilu. Te je dokaj težko odstraniti, obenem pa lahko razvijejo tudi neprijeten vonj.

Čiščenje gumijastih avto preprog
Gumijaste avto preproge so enostavne za čiščenje

Moderne gumijaste avto preproge so odlične pri preprečevanju poškodb tal avtomobila, ki jih povzročijo čevlji, kamenčki, politja tekočine in vlaga ipd. Pomagajo nam ohraniti najvišjo vrednost našega avtomobila, kar je izredno priročno, če ga želimo prodati.

Tekstilni tepihi za avtomobil

Dodatna oprema za naš avtomobil pogosto obstaja v številnih izvedbah. To pa tudi velja za vrsto tepihov, ki jih lahko uporabimo za zaščito tal. Današnji tekstilni tepihi so izredno odporni na razvoj bakterij in madeže. Tudi, če jih polijemo s tekočino, ne bodo oddajali neprijetnih vonjav. Pogosto se priporočajo, če želimo v notranjosti svojega vozila ustvariti bolj prestižno in urejeno atmosfero.

Največje prednosti tekstilnih tepihov za avtomobil so:

Tipski tekstilni tepihi

Nakup novega tekstilnega tepiha za naš avtomobil je dandanes lažji kot kadarkoli prej. Na spletni strani ponudnika kakovostnih delov za avtomobile lahko zasledimo številne izvedbe tepihov. Izbirali bomo lahko med tipskimi in univerzalnimi tepihi.

Tipski tekstilni tepihi
Tipski tekstilni tepihi so namejeni prav za točno določen tip avtomobila

Glavna razlika med obema izvedbama je ta, da so tipski tekstilni tepihi mišljeni za točno določen avtomobil ali serijo avtomobilov. To pomeni, da se popolnoma prilagajajo nožnemu prostoru pri vozniku, sovozniku in za zadnje sedeže.

Univerzalni tekstilni tepihi

Univerzalni tepihi za avto narejeni iz tekstila so mišljeni za uporabo v številnih vozilih. Njihove dimenzije so nekako enotne z več vozili, vendar to pomeni, da se ne bodo popolnoma prilagajali nožnemu prostoru v našem avtomobilu. Nudili nam bodo samo delno zaščito pred vlago in umazanijo, kar je v veliko primerih popolnoma dovolj. Ne predstavljajo pa najboljše možne zaščite, kot jo tipske izvedbe tepihov.

Tekstilni tepihi po meri vozila

Gumijaste avto preproge

Začetek bolj mrzlih mesecev v letu pogosto spremlja tudi velika količina vlage. To v vozilo prinesemo s čevlji, dežniki, jaknami in drugimi oblačili ter pripomočki. Če bomo uporabljali gumijaste avto preproge za zaščito tal, bomo preprečili vlagi, da bi se vpila v tovarniško preprogo. S tem bomo tudi zavarovali kovinska tla karoserije vozila. Ta lahko pričnejo rjaveti v primeru, da se na njih nabira vlaga.

Guma iz katere so narejene preproge je izredno vzdržljiva. Uporabljamo jo lahko več let, ne da bi izgubila svojo obstojnost in varovalne lastnosti. Ko pa se umaže, pa jo lahko očistimo z vodo. Moderne gumijaste preproge za avto so narejene tako, da guma ne prične oddajati neprijetnih vonjav, če se segreje v poletnih mesecih ter se tudi ne zvija.

Tipske in univerzalne avtomobilske gumijaste preproge 

Najboljša zaščita za tla našega vozila predstavljajo gumijaste preproge za avto. Lahko jih zasledimo v univerzalni in tipski izvedbi. Priporočljivo je, da izberemo tipsko izvedbo za naš avtomobil, če je seveda na voljo. Tako bodo tla v predelu voznika in sovoznika ter zadnjih sedežev popolnoma pokrita. S tem pa tudi zaščitena pred politji tekočine, umazanijo ter ostalimi nevšečnostmi.

Univerzalne preproge za avto narejene iz gume lahko odrežemo po potrebi. S tem prilagodimo dimenzije preproge, da se bolje prilegajo našemu avtomobilu.

Ohranimo vrednost našega avtomobila

Ne glede na to ali imamo nov ali pa rabljen avtomobil, nam bodo tekstilni tepihi močno izboljšali izgled notranjosti. Seveda se vedno lahko poslužimo gumijastih izvedb preprog, če želimo bolj robustno zaščito. V vsakem primeru pa je res, da bomo ohranili vrednost našega avtomobila. To je zelo uporabno, če ga nameravamo prodati, saj bomo zanj iztržili veliko več, kot bi sicer. 

Avto preproge bodo pred umazanijo zavarovale nožni predel na sprednji in zadnji strani avtomobila ter tako ohranile njegovo vrednost. Obenem pa bodo preprečile rjavenje tal, saj bodo zajele vso vlago, ki jo v vozilo prinesemo s čevlji.