Site Overlay

Najem prevoznega sredstva za poletno pustolovščino

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi se na dopust odpravili kar z avtodomom? Takšne misli so se vam zagotovo že podile po glavi. Nehali pa ste o tem razmišljati, saj vam je povsem jasno, da si nakupa novega ali pa rabljenega avtodoma ne zmorete privoščiti. A tudi v tem primeru obstaja dobra rešitev. To je najem avtodoma. Pri nas je kar nekaj odličnih ponudnikov, pri katerih so vam na razpolago številni tipi avtodomov za najem.

Počitnikovanje z avtodomom vam omogoča številne prednosti. Če potujete z avtomobilom, si morate vnaprej rezervirati apartmaje, hotele oziroma prenočišča. Če pa na pot odidete z dobro opremljenim avtodomom, bo ta postal za nekaj časa hiša na kolesih. Je pa res, da ste lahko v družbi avtomobila na počitnicah lahko nekoliko bolj mobilni. V tem primeru vam je na voljo izposoja avtomobila – seveda nekoliko večjega in zmogljivejšega od vašega.

Izposoja avtomobila
Ponudniki ponujajo različne opcije za najeme prevoznih sredstev. Na izbiro so različne znamke, velikosti.

Izbira pravega ponudnika za izposojo prevoznega sredstva za počitnikovanje

A pojdimo lepo po vrsti. Še preden si izposodite oziroma za določen čas najamete avtodom, avtomobil ali katero drugo vrsto prevoznega sredstva, boste morali najti ustreznega ponudnika. Na trgu jih je kar nekaj. Ponujajo vam različne opcije za najeme prevoznih sredstev. Na izbiro so različne znamke, velikosti. Če je le možno, si izberite čim novejši tip želenega prevoznega sredstva. In zakaj je to tako pomembno? Možnost okvare izposojenega sredstva bo tako bistveno manjša.

Raje izberite prevozno sredstvo manj znane blagovne znamke, ki je povsem novo, kot pa sredstvo znane blagovne znamke, ki je staro deset ali pa več let. In ko boste izbirali med kopico ponudnikov za najem avtodoma ali avtomobila, ne pozabite preveriti še kakšne izkušnje uporabnikov. V veliko pomoč pri tem so vam lahko družabna omrežja, kot je na primer Facebook. Preko omrežij pa ne nazadnje lahko ponudnikom postavite še kakšno svoje konkretno vprašanje.

Nasveti pri najemu avtodoma
Ko boste izbirali med kopico ponudnikov za najem avtodoma ali avtomobila, ne pozabite preveriti še kakšne izkušnje uporabnikov.

Vožnja z avtodomom na počitnice se bistveno razlikuje od vožnje z avtom

Tako kot je izposoja avtodoma nekaj povsem drugega od najema avta, enako velja za samo vožnjo. Vožnja z avtodomom se namreč zelo razlikuje od vožnje z osebnim avtomobilom. Avtodom je precej večja, širša pa tudi daljša vrsta vozila. To je zlasti očitno pri vožnji skozi zavite ovinke. Z avtodomom boste morali vedno spremljati dogajanje tudi v stranskih ogledalih. Še toliko bolj boste morali biti pozorni  na ozkih ter ovinkastih cestah. Zadnja kolesa morajo ostati na cesti in nikakor ne na obcestni bankini. Potrebno se bo tudi navaditi, da ne boste povsem videli nazaj. Ravno zato je še toliko pogosteje potrebno uporabljati stranska ogledala.

Vsekakor pa je največji izziv za prav vse avtodomarje parkiranje. Kljub temu lahko trdimo, da parkiranje z moderno zasnovanim avtodomom v resnici ne predstavlja prav nobenega večjega strahu. Pri najetju sodobno zasnovanega avtodoma vam je praviloma na voljo zadnja kamera. Vsekakor pa je pri parkiranju avtodoma na želeno mesto izjemno dobrodošla tudi pomoč sopotnika oziroma sopotnice. Ko boste parkirali pred katerim od trgovskih centrov, boste le težko našli namenska parkirna mesta za večja vozila. V tem primeru se vam najbolj splača parkirati kar na vzdolž dveh navadnih parkirnih mest. Ko boste prispeli na cilj – v kamp – bodite pozorni zlasti na višino avtodoma. Praviloma so parcele v kampu postavljene v neposredni bližini dreves ali pa pod njimi. Bodite torej previdni, da veje ne poškodujejo vašega najetega prevoznega sredstva.

Vožnja z avtodomom
Avtodom je precej večja, širša pa tudi daljša vrsta vozila. To je zlasti očitno pri vožnji skozi zavite ovinke.

Z najetim prevoznim sredstvom se izogibajte parkiranju v večjih mestih

Najem večjega in boljšega prevoznega sredstva je torej odlična rešitev za vaše letošnje počitnice. Kljub temu pa boste morali še toliko bolj paziti na samo varnost na poti. Če je le možno svojega najetega vozila ne parkirajte v velikih mestih. Na takšnih lokacijah je namreč veliko več možnosti, da vas oropajo. Veliko bolj priporočljivo je parkiranje zunaj mesta – na primer v kampu ali pa na označenih mestih za avtodome, seveda če se boste na cilj pripeljali s takšnim prevoznim sredstvom. V središče mesta se nato raje odpravite kar s kolesom ali pa z javnim prevozom, ki vam bo zagotovo tudi na voljo.

Tudi spanje ob avtocestnih postajališčih vam raje odsvetujemo. Na tem mestu se namreč zgodi največ tatvin. Veliko varneje je, da se z vozilom zapeljete v kakšen manjši kraj in si kar tam najdete miren prostor za nočni počitek. Vso drago opremo imejte vedno pri sebi oziroma na očeh.