Site Overlay

Smuči na streho avta in hop na smučanje

Nosilci za smuči, ki se namestijo na streho avtomobila, so super pripomoček, ki vam olajša pot na smučanje oziroma prevoz smuči do smučišča. Če je smučanje vaš najljubši hobi in komaj čakate zimski čas, ko se lahko odpravite na zasnežene bele strmine, potem pod obvezno opremo za uživanje v tem lepem športu ne spadajo le smuči, ampak tudi strešni nosilci za vaš avtomobil. Enako velja v primeru, da imate snowboard oziroma snežno desko, saj lahko na takšne nosilce namestite tudi tega.

Nosilci za smuči

Avtomobilski nosilci za smuči

Na trgu so na voljo najrazličnejši avtomobilski nosilci za smuči. Razlikujejo se tako glede na način pritrditve, kot glede na dimenzije ter materiale, iz katerih so narejeni. Poleg tega pa se nosilci za smuči razlikujejo tudi glede na to, koliko smuči lahko sploh naenkrat namestite nanje. Pri izbiri je torej treba upoštevati vse našteto, če hočemo izbrati ustrezen model. V prvi vrsti je seveda smiselno izbrati takšen model, ki ga lahko namestimo na naš avto.

Nekateri nosilci za smuči se namreč lahko na streho avtomobila namestijo le, če imamo na njej nameščene tudi že tako imenovane strešne sani, kakršne so navadno že serijsko vgrajene na strehah karavanov pa tudi nekaterih drugih modelov avtomobilov. Zaradi tega pred izbiro ustreznega modela obvezno preverite, kako poteka namestitev in za katere avtomobile so primerni določeni strešni nosilci, za katere se zanimate.

Strešni nosilci za vaš avto

Kakšni bi bili najprimernejši nosilci za smuči za vaš avto, je odvisno od tega, kakšen avto imate. Poleg tega pa je pomembno tudi to, koliko smuči želite naenkrat peljati na strehi vašega avtomobila.