Site Overlay

Gumijasti tepihi za avto

Avtomobilski gumijasti tepihi so najboljša naložba v čistočo in urejenost vsakega vozila! Najbolje se njihova odličnost pokaže takrat, ko zunaj dežuje ali sneži. Ko je vreme namreč vlažno, se nam na čevlje primejo različni kamenčki, listje, zemlja in še kaj. Vse to s čevlji prinesemo tudi v notranjost avtomobila. Ker je v avtu običajno bolj toplo kot zunaj, se pod čevlji naredi lužica. Še huje pa je, ko v avto na tla odložimo dežnik … Tega ne moremo ravno preprečiti, lahko pa poskrbimo za to, da nas ta lužica ne bo spravljala v preveč slabo voljo, tako, da tla avtomobila ustrezno zaščitimo.

Kakšne preproge za avto izbrati?

Gumijasti tepihi za avto so le ena od možnosti, saj obstajajo tudi druge vrste avtomobilskih preprog. Vendar pa so prav gumijasti tepihi najbolj cenjeni. Zakaj? Ker so nepremočljivi! Avto preproge se namreč uporablja z namenom, da zaščitijo avtomobil pred vlago in umazanijo. Ustrezno zaščito pred tem pa nudijo le gumijasti tepihi.

Gumijasti tepihi

Hkrati so tudi izjemno robustni, zato se zlepa ne obrabijo in jih lahko brez težav uporabljate vrsto let. Pomembno je le, da izberete takšne, ki so narejeni iz kakovostne gume ter ki imajo tudi malo višji rob, ki preprečuje izlivanje tekočine.

Kako očistiti avto tepih?

Vsekakor so gumijasti tepihi za avtomobil in korita za prtljažnik tudi veliko lažji za čiščenje in vzdrževanje. Dovolj je le, da jih vsake toliko časa pobrišete in že so spet takšni kot takrat, ko ste jih kupili. Pri tem je pomembno le, da jih ne izpostavljate premočnemu soncu, saj bi lahko guma razpokala. To pomeni, da jih morate takrat, ko jih operete, posušiti v senci ali pol senci. Sicer pa z njimi ne boste imeli veliko dela, vaš avto pa bo videti lepo urejen!

Korito za prtljažnik

Prav tako pametna naložba pa je korito za prtljažnik, ki je prav tako narejeno iz kakovostne gume. Zasnovano je tako, da prekrije celoten prtljažni prostor in ima isto funkcijo kot gumijasti tepihi. Vaš prtljažni prostor namreč ščiti pred morebitno umazanijo, vlago, razlitjem tekočine in podobno. Takšno korito je zagotovo najboljša naložba v urejenost avtomobila in v to, da vam nikoli več ne bo treba čistiti trdovratnih madežev na tkanini v notranjosti vašega prtljažnika.