Site Overlay

Pokrovi platišč zaščitijo kolesa avtomobila

OEM ali originalna nadomestna oprema 

Pri nakupu pokrovov platišč bomo velikokrat naleteli na OEM izvedbe. OEM je kratica za originalne nadomestne dele, ki jih je izdelal proizvajalec našega vozila. Z nakupom originalne opreme zagotovimo:

  • Da se bodo platišča prilegala našim kolesom
  • Da imamo garancijo
  • Kvaliteto in dolgotrajno uporabo

Za različne vrste vozil imamo na voljo aluminijasta platišča, kot tudi kovinska in plastična. Odvisno je od znamke našega avtomobila in možnost nadgradnje, ki jih je določil proizvajalec.

Kovinski pokrovi platišč so bolj vzdržljivi

Res je, da je kovina težji material, kot aluminij, vendar ima tudi nekaj prednosti. Kovinska platišča so načeloma malo dražja. Temu je tako, saj je proces proizvodnje drugačen. Lahko se jih tudi lažje popravi, saj kovina ne poka. Kovinska platišča so dobra izbira, če:

  • Bi radi imeli boljšo zaščito koles
  • Bi radi imeli platišča, ki so izredno vzdržljiva
  • Bi radi imeli možnost cenejšega popravila platišč, če jih poškodujemo

Kovinska platišča imajo izredno dolgo življenjsko dobo ter jih tudi kasneje lažje obnovimo. Priporočena so za voznike, ki bi radi imeli bolj kvalitetno in dolgotrajno rešitev za zaščito koles.

Izboljšajmo izgled avtomobila z aluminijastimi platišči

Odvisno je od posameznikovih želj in preferenc, vendar se večina ljudi odloči za aluminijasta platišča za avto. Temu je večinoma tako, saj izgledajo bolje in jih je lažje izdelati v bolj kompleksnih oblikah. Vse to so prednosti, ki poudarijo naše vozilo. Res pa je tudi, da taka platišča tudi lažje odstranimo s koles, ko pride čas za menjavo gum.