Site Overlay

Vrhunske čelade Ameriških korenin – Bell

Varnost pri vožnji kateregakoli motorja od nas zahteva, da uporabljamo kakovostno zaščitno opremo. Podjetje Bell proizvaja vrhunske čelade za motoriste po vsem svetu. Odlikujejo jih visoka vzdržljivost, veliko dodatnih funkcij in edinstven stil. To so samo nekateri razlogi, zakaj so omenjene čelade tako popularne pri začetnikih in izkušenih motoristih. Imajo pa tudi dodatne funkcionalnosti, kot so zaščita proti praskam vizirja, napredni sistem prezračevanja in UV zaščita za obraz, ki so zelo zaželene pri vseh motoristih, saj olajšajo vožnjo ter jo naredijo bolj zabavno. Omenjeno podjetja pa proizvaja tudi moto hlače, škornje, jakne, rokavice in druga oblačila.

Integralne čelade nudijo izvrstno zaščito

Med vožnjo motorja je voznik izpostavljen številnim elementom. Bolj natančno je voznikovo telo neprestano pod vplivom naravnih elementov. Obenem pa padci z motorja in drugi fizični udarci lahko pustijo veliko škode na rokah, prsnem košu, nogah in seveda glavi. Ravno glavo si pogosto motoristi poškodujejo med padci, zato so motoristične čelade obvezna oprema v mnogih državah.

integralne čelade za največjo zaščito glave
Od čelade sta odvisna vaša varnost in vaše udobje med vožnjo, največjo zaščito pa nudijo integralne čelade.

Največjo zaščito za glavo motorista predstavljajo integralne čelade, saj nič ne prepustijo naključju. Narejene so iz različnih kompozitnih polikarbonatnih materialov, ki so namenjeni prenašanju velikih fizičnih sil. Ker zaščitijo tudi obraz, so idealni varnostni dodatek za amaterske in izkušene motoriste.

Motoristične čelade Bell

Ne glede na stopnjo izkušenosti motorista, je vedno ključno, da ima vedno ustrezno zaščiteno telo. Na voljo so številne motoristične čelade Bell, ki imajo številne prednosti, kot so:

  • Učinkovito prezračevanje in preprečevanje vstopa mrzlega zraka 
  • Aerodinamično obliko in razne tehnologije podjetja Bell, ki preprečujejo zvok, ki ga povzroča veter med vožnjo motorja pri visokih hitrostih
  • Vizir, ki ga je mogoče privzdigniti za vožnjo pri nizkih hitrostih ali spustiti, če potrebujemo zaščito pred vetrom in UV žarki

Poznamo tudi različne Bell čelade za motoriste, ki se razlikujejo po številnih lastnostih. Načeloma nam ni potrebno poznati vsakega modela posebej. Dovolj je, če kupimo tako čelado, ki nam je udobna, nam nudi dovolj visok nivo zaščite in jo radi nosimo. Pri tem nam lahko pomaga izkušeno osebje v naši najljubši motoristični trgovini z dodatno opremo.

Bull Bullitt – ikonična čelada za motoriste s stilom

Nekateri deli motoristične opreme so s časom postali svetovni znani. Lahko bi rekli, da so ikonični in izstopajo po svojem izgledu. Dober primer tega so Bell Bullitt čelade, ki so retro videza in so primerne za vse motoriste z željo po unikatnem izgledu svoje oprave.

Čelada Bell Bullitt
Čelada Bell Bullitt je moderna izvedba retro videza z najnovejšimi tehnologijami in standardi zaščite.

Retro-moderni videz motoristične opreme je zelo priljubljen pri mnogih voznikih motorjev, kot so Triumph, Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Royal Enfield in drugi. Čelada Bell Bullitt je moderna izvedba klasične čelade omenjenega imena iz 60. in 70. let. Kljub svojemu retro izgledu, uporablja najnovejše tehnologije zaščite, prezračevanja in izredno kakovostne materiale.

Bell Qualifier – napredne čelada iz ultra lahkih materialov

Moderni materiali iz katerih so narejena številna oblačila za motoriste so izredno trpežni. Velika prednost pa je tudi, da so lahki. Za vsakdanjo vožnjo so Bell Qualifier čelade izredno prioročne. Imajo številne lastnosti, kot so nizka teža, dodatne obloge mehke pene za večjo udobnost, aerodinamično obliko in nastavljiv vizir. Zato so primerne za voznike vseh motorjev, ki želijo udobno, kakovostno in napredno čelado, ki jim bo služila zelo dolgo časa.

Čelade Bell Qualifier
Čelade Bell Qualifier imajo nizko težo, dodatne obloge mehke pene za večjo udobnost, aerodinamično obliko in nastavljiv vizir.

Velika prednost Bell Qualifier čelad so mnoge funkcije, ki jih vsebujejo. Na voljo pa so po ugodni ceni, zato so namenjene za vse motoriste, ne glede na motor in stopnjo izkušenosti. Vsebujejo napredne tehnologije, ki zagotovijo:

  • Manjše rosenje vizirja med uporabo čelade
  • Vizir, ki je odporen na praske
  • Vgrajene žepe za zvočnike
  • Odstranljive in pralne podloge v motoristični čeladi

Ali so integralne čelade primerne za vse motorje?

Vsak motor ima svoje prednosti in slabosti. Brez dvoma pa je vedno veliko tveganje, če vozimo večji in hitrejši motor. Odzivno časi voznika so ključni, kot tudi dobra motoristična oprema. Najvišjo zaščito nudijo integralne čelade, saj pokrijejo celo glavo voznika. To je zelo pomembno iz mnogih razlogov, zato se jih priporoča za vožnjo vsakega motorja. 

AMZS test 9 integralnih čelad namenjenih voznikom športnih motociklov

Seveda ni nič narobe, če pri vožnji skuterja ali drugega motorja uporabljamo pol odprte, odprte ali druge motoristične čelade, ki nam nudijo visok nivo zaščite. Poznamo pa tudi posebne Kros, Enduro in druge čelade za motor, ki so namenjene vožnji motorja po zelo zahtevnem terenu.

Priporočljivo je, da se pred nakupom integralne ali druge čelade posvetujemo z osebjem v motoristični trgovini naše izbire. Pred nakupom, če je seveda mogoče, je najbolje preizkusiti oblačila ali drugo opremo. Če pa to ni mogoče, pa lahko izmerimo del telesa, kot je glava ali prsni koš, ter mere primerjamo s specifikacijami moto opreme na spletni strani.