Site Overlay

Avtodeli online so veliko ugodnejši

Vsi lastniki in uporabniki vozil se zagotovo dobro zavedate, kako drago je postalo vzdrževanje prevoznih sredstev. Če pomislite na primer samo na registracijo avta ali pa na tehnični pregled in ne nazadnje še na plačilo zavarovanja. Vse skupaj vas stane kar nekaj denarja. K temu pa morate nujno prišteti še bencin, vinjeto in še druge stroške, na katere pogosto pozabite pomisliti. 

Veliko huje pa postane, ko morate nepričakovano zamenjati še kakšen avto del. Morda se je poškodoval ali pa je prenehal dobro služiti. Rezervni deli za avto so lahko izjemno dragi. V takšnem primeru vam zato priporočamo, da se odločite za spletni nakup. Avtodeli online so namreč veliko ugodnejši kot kjer koli drugje na trgu. 

Ugoden nakup avtodelov  online 

Pri brskanju za novimi avto deli po spletnih prodajalnah boste hitro prišli do zaključka, da se jih na tem mestu da kupiti veliko ugodneje. Avtodeli online so cenejši, ker imajo spletne trgovine manj stroškov kot pa fizične. 

Spletnih prodajalnam z avto deli ni treba najemati ali kupovati ustreznih prostorov ter zaposlovati velikega števila ljudi. Ravno zato si lahko privoščijo nižje cene izdelkov in drugih storitev. Namesto v lepo opremljene prostore raje vlagajo v najem ali nakup velikih skladišč, kamor lahko sproti shranjujejo veliko zalogo svojih izdelkov. 

Deli za avto dobavljivi takoj

Avtodeli online so dobavljivi takoj, ker praviloma spletnemu trgovcu velika skladišča omogočajo tudi veliko zalogo. To v praksi pomeni, da na svoj dom ne boste dobili samo veliko ugodnejšega izdelka, ampak tudi v zelo kratkem času. Dostava v povprečju traja kakšen dan ali dva. To je pri nakupu avto delov izjemnega pomena, saj jih nove potrebujemo v čim krajšem času. 

Cene za avto dele preverite pri nakupu vozila 

Sicer pa je pametno, da cene avto delov preverite že pri nakupu vozila. To lahko naredite tudi s pomočjo spletnega brskalnika. Vanj boste poleg besedne zveze online avtodeli vtipkali še znamko avta. Na ta način boste prišli do pravih cen in tako že vnaprej vedeli, koliko vas bo stal določen avtodel. 

Ker imajo torej nekatere znamke avtov precej drage avtodele, je na to dobro misliti tudi pri nakupu avta. Če si boste kupili primerno znamko prevoznega sredstva glede na svoje zmožnosti, vam bo pri nakupovanju rezervnih delov za avto zagotovo veliko lažje. 

Zavorne ploščice in njihova zamenjava 

Zavorne ploščice so eden od zelo pomembnih delov avta. Če je z njimi kar koli narobe, jih je praviloma treba zamenjati takoj. Gre za posebne kovinske plošče, pritrjene na torno ploščo. Zanje je značilno, da morajo biti pravilno profilirane. To jim omogoča njihovo prosto gibanje. 

Zavorne ploščice se lahko izdelujejo na dva možna načina. Pri prvem načinu lahko za njihovo izdelovanje uporabimo mehkejši material. To omogoča tiho delovanje ter absorbcijo vibracij. Bolj trd material se uporablja bistveno počasneje, a je hrup zato toliko močnejši.

Najbolje je, da proizvajalci pri izdelavi zavorne ploščice najdejo neko zlato sredino. To najlaže izvedejo s pomočjo dolgotrajnih laboratorijskih testiranj. 

Izpostavljenost zavornih ploščic velikim temperaturam 

Še zlasti potrebno pa je izpostaviti zanesljivost zavorne ploščice pri različnih temperaturah. To je za vas kot voznika zelo pomembno, saj vpliva tudi na vašo varnost. Pri trenju so namreč ploščice pa tudi diski izpostavljeni temperaturam, ki so celo večje od 500 stopinj Celzija. 

Slaba kakovost materiala zavorne ploščice lahko spremeni samo strukturo. Na ta način pa ne omogoča več učinkovitega trenja, kar lahko posledično predstavlja veliko nevarnost za voznika in vse ostale udeležence v prometu. 

Nakupovanje zavornih ploščic in drugih avtodelov 

Morda z nakupovanjem delov za svoj jekleni konjiček nimate prav posebnih izkušenj, saj vam tega dela do sedaj ni bili potrebno opravljati. Nekateri med vami pa ste že pravi znanci v specializiranih prodajalnah z avto opremo. Ker se zavedate, da so spletne cene avtodelov cenovno kar precej dostopnejše, zato raje dele nakupujete v spletnih trgovinah. 

Ena od izjemno priljubljenih in znanih spletnih prodajaln z avto deli je tudi silux.si. V njej boste lahko kupili zavorne ploščice in še druge številne avtodele, ki so vedno na zalogi. V svoj jekleni konjiček lahko poleg obvezne in dodatne opreme namestite še vrsto drugih pripomočkov, ki vas bodo koristno spremljali med vožnjo. Med take pripomočke se uvršča tudi FM oddajnik za avto. Če pri brskanju ne boste našli želenega avtodela, je najbolje, da se povežete s spletnimi prodajalci. Lahko jim pišete na mail ali pa se z njimi povežete preko telefonskega klica. Z veseljem vam bodo hitro odgovorili na prav vsa zastavljena vprašanja. Že v parih dneh pa boste na dom prejeli kakovosten avto del, ki ste ga naročili v njihovi prodajalni. 

trgovina z avtodeli

Pomembni mehanski deli za vsak avto

Vsak novejši in tudi starejši avto je sestavljen iz tisoče različnih delov. Te morajo med seboj brezhibno delovati, da lahko naš jekleni konjiček brezhibno drvi po cesti. Nobene potrebe ni, da bi morali poznati delovanje vseh mehaničnih in drugih naprav v avtu.