Site Overlay

Učinkovita rešitev za lažje prevažanje prtljage na strehi vozila

Večina lastnikov osebnih vozil se lahko strinja, da v avtomobilu ni nikoli dovolj prostora. To je še posebej opazno v primeru, ko na daljša potovanja vzamemo s seboj večjo količino prtljage. Prevažanje različnih predmetov znotraj kabine vozila ni nikoli priporočljivo, saj predstavlja veliko tveganja za voznika, sovoznika in potnike. Bolj učinkovita in varna rešitev so strešni nosilci za avto na katere lahko namestimo raznovrstne elemente. Tako tudi razbremenimo notranjost vozila in omogočimo bolj udobno vožnjo na krajše ter daljše razdalje.

Strešni nosilci za avto omogočajo prevoz raznovrstne prtljage

Skoraj neizogibno je, da bi ob pripravi na daljša potovanja imeli dovolj prostora v avtomobilu za vso prtljago. Če z nami potuje več ljudi, je težava oziroma stiska s prostorom še toliko višja. Tudi, če zelo pazimo na prostorsko razporeditev prtljage, smo vedno omejeni s količino dejanske prostornine prtljažnika.

Prikaz kako namestiti avtomobilske strešne nosilce na vaše vozilo

Prevažanje prtljage na strehi z avtomobilskimi strešnimi nosilci je veliko bolj učinkovito, kot pa, da žrtvujemo prostor in udobje potnikov. Na strehi je mogoče prevažati težje predmete, kot so omare, kolesa, čolne, kovčke in podobno.

Nosilci za smuči za avto so nepogrešljiv pripomoček

Priprava na potovanje na smučišče je vedno povezano z veliko mero načrtovanja. S seboj moramo vzeti športno opremo, oblačila, pijačo, hrano in druge predmete. Največji problem pa predstavljajo smuči, saj so prevelike, da bi jih pospravili v prtljažnik. Prevažati jih je mogoče z nosilci za smuči za avto, ki jih je mogoče namestiti na praktično vsako vozilo. Uporabljamo jih lahko tudi na avtomobilih z golo streho. Namestimo jih za podboje vrat ali pa jih z magneti pritrdimo na streho

avtomobilski nosilci za smuči
Ker je na voljo več vrst strešnih nosilcev za avto, na smučišče lahko smuči odpeljemo na avtomobilskih nosilcih za smuči ali snowboarde.

Današnji avtomobilski nosilci za smuči so sestavljeni iz kakovostnih komponent, kot so aluminij, vzdržljiva plastika, različne kovinske zlitine in podobno. Odporni so na vlago, sončne žarke, mraz in druge naravne elemente.

Avtomobilske strešne nosilce lahko pustimo na vozilu skozi celo leto

Namestitev in odmestitev določene avto opreme zahteva od nas dokaj veliko tehničnega znanja. Pri strešnih nosilcih za avto pa ni tako. Na streho osebnega vozila jih lahko pritrdimo brez uporabe posebnega orodja. Tako je mogoče hitro in učinkovito razširiti kapaciteto prtljažnega prostora na našem jeklenem konjičku.

Novejše avtomobilske strešne nosilce je mogoče pustiti nameščene na vozilu skozi celo leto. To je mogoče zato, ker so narejeni iz odpornih materialov. Tudi, ko jih ne potrebujemo več, jih lahko skozi celo leto pustimo nameščene na strehi. Ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Je pa priporočeno, da jih časa do časa operemo, saj tako preprečimo rjavenje vijakov in drugih komponent.

Univerzalni in tipski strešni nosilci za avto

Večino avto delov je načeloma na voljo v več izvedbah. Dober primer so tega so žarnice za žaromete. Na voljo so halogenske, xenon, LED in tudi laserske izvedbe žarnic za žaromete številnih avtomobilov. Enako pa velja za avtomobilske strešne nosilce. Poznamo tipske in univerzalne izvedbe. 

Univerzalni avtomobilski strešni nosilci so mišljeni za uporabo na večini avtomobilov.

  • Do določene mere jih je mogoče prikrojiti številnim streham različnih avtomobilov.

Tipske izvedbe pa so narejene samo za določeno vozilo.

  • Priporočeno je, da vedno izberemo tipske strešne nosilce za avtomobil. Če pa nimamo druge izbire, pa so vedno na voljo univerzalne izvedbe. 

Avtomobilski nosilci za smuči nam omogočajo bolj varno vožnjo

Neglede na vrsto prtljage, ki jo z avtomobilom prenašamo, mora ta biti dobro pričvrščena. V nasprotnem primeru lahko nastanejo velike težave. Bolj varno je, če uporabljamo namensko rešitev za prevažanje določenega tipa prtljage. Z uporabo avtomobilskih nosilcev za smuči smo lahko prepričani, da je naša prtljaga zavarovana med vožnjo. Ker se ne bo premikala ali bila drugače izpostavljena nevarnostim, lahko uživamo v udobni in varni vožnji.

uporaba avtomobilskih nosilcev za smuči
Z uporabo avtomobilskih nosilcev za smuči smo lahko prepričani, da je naša prtljaga zavarovana med vožnjo.

Zadnja leta je zelo priljubljena zmogljivost strešnih nosilcev za smuči za avto sposobnost, da z njimi prenašamo še drugo vrsto prtljage. Dodatne zmogljivosti omenjene opreme za avto so odvisne od številnih dejavnikov, kot sta cenovni razred, velikost in podobno. 

Odvračanje nepridipravov s primerno avto opremo

Odvračanje nepridipravov od našega avtomobila je vedno pomembno. Z uporabo avtomobilskih nosilcev za smuči odvračamo nepridiprave od kraje. Ker je smučarska oprema dobro zavarovana, jo je praktično nemogoče ukrasti. Za njeno varnost skrbi sistem ozirom mehanizem za varno prevažanje. Ko pa želimo športno opremo odstraniti, je to mogoče storiti izredno hitro in učinkovito.

Avtomobilski nosilci za smuči so sestavljeni iz kakovostnih komponent
Avtomobilski nosilci za smuči so sestavljeni iz kakovostnih komponent in so odporni na vlago, sončne žarke, mraz in druge naravne elemente.

Pomembno je, da se vnaprej pozanimamo o zmogljivostih nosilcev za smuči za avto preden jih kupimo. Ključno je tudi, da kupimo primerno izvedbo nosilcev. Priporočeno je, da vedno izberemo tipske nosilce za smuči za avto. V nasprotnem primeru pa lahko uporabimo univerzalne izvedbe, ki jih lahko namestimo na strehe različnih dimenzij.